Første vask av babyklær <3

Da er første vasken av babyklær unnagjort! :) For en rar OG fantastisk følelse! 😀

Å gå fra DE svære sokkene til Terje og til DE bittesmå sokkene til lille nurket var en smule forskjell,ja… Nesten litt knotete å henge opp! Haha! 😀 Nå er alt hvitt barnetøy og sengetøy + himmel på stativet. Nå gjenstår bare de få fargede plaggene samt litt laken,helsetepper og slikt :) Så skal vel noe av det strykes før det fint brettes og legges på plass i kommoden… <3

Mobil-bilde-bevis! 😀

I morra er det tid for sykehus-besøk igjen. Denne gang heldigvis hos lege/polikl. istedenfor på føden hvor de har SÅ utroooliiig goood tiiid…! Kan fint vente på legebesøk og slikt altså,men akkurat DER begynner de å tulle med tålmodigheten min! Sitte i til sammen 2 timer for å vente på 15 min jordmor-sjekk er i drøyeste laget… Men,men… Det er jo alltid verdt det til slutt uansett! Jeg blir jo passet ekstra godt på,så jeg skal ikke klage 😉

Etter sykehusbesøket i morra,skal jeg og mamma av å hente barnesenga som vi får i gave fra de!! 😀 <3 Gleder oss veldig til å få den i hus!! :) Ikke minst å sette den opp,legge på laken og sengetøy <3 :)
Skal også kjøpe med badebalje… Har vært å kikket litt,og må si at jeg har falt ganske pladask for denne lekre saken til fisher price!Virker så greit å kunne avlaste skuldre og nakke mens man bader den lille :)I tillegg til at den passer like godt til nyfødt som til større babyer :)Noen som har erfaring med denne? :)

Ellers har denne helga vært skikkelig avslappende! Var knallvær i hele går,så da Terje kom hjem fra jobb,tente vi grillen og laget oss (les: HAN laget…) bakt potet m/bacon og diverse godsaker i,i tillegg til svinekoteletter og salat. Nammm!! Kan tro det var digg… Resten av kvelden satt vi ute på terrassen og bare koste oss med masse telys,snacks og noe godt i glasset (cola zero m/is så klart!). Superkoselig! Vi satt der ute til klokka nærmet seg 01 og bare koste oss! Skikkelig sommerkos og SÅ deilig temperatur ute!! :)


Håper alle har hatt ei super helg og har sommerværet på plass? :)

Babytøyet <3

Igår kveld satt vi og gikk gjennom alt babytøyet før det skal til vask… Koselig!! Det er blitt endel gitt!! :)

Lista endte opp med å se slik ut:

* Kortarmet body: 7 stk fra str 50 til str 62

* Langarmet body: 20 stk fra str 50 til str 70

* Bukser: 10 stk fra str 50 til str 68

* Sele/sparkebukse: 3 stk fra str 50 til str 62

* Pyjamas: 6 stk fra str 50 til str 56

* Ull-«dress»: 1 stk i str 56

* Hette-jakke: 1 stk i str 56

* T-skjorte: 1 stk i str 62

* Luer: 8 stk fra str 56 til str 62

* Sokker: 3 par i 56-68

* Klorevotter: 1 par

…og vi selv har bare stått for et par av plaggene! Skjønner jo nå hvorfor ikke vi har kjøpt mer,så himla mye fint som vi har fått!! :) <3 Det eneste som vi kanskje burde handle inn er et par sokker til og strømpebukser :) Ellers blir det nok noe mer shopping på oss når den lille er kommet og vi vet om vi kan kjøpe rosa eller blått… 😉 <3 – Har dere fått/kjøpt mye babytøy? :)
– Noe jeg kanskje har glemt,som dere syns vi burde kjøpe? :)

 

35 uker <3

35 uker

Week35_19780.jpg

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 33 uker gammelt. Om du kunne plassere fingeren din i fosterets håndflate, ville den lille hånden lukket seg. Tåneglene når tåspissene.

Navlestrengen er rundt en halv meter lang og mellom en og to centimeter i diameter. Trykket i den og konsistensen gjør at det sjelden blir knute på den, og skjer dette, løsner den som regel av seg selv. Fosteret bruker gjerne navlestrengen som leke og klemmer på den, men det klarer ikke å klemme så hardt at det skades.

Det er i de siste ukene av svangerskapet fosteret legger mest på seg, gjerne over 200 gram i uken!

Innkjøp av babyutstyr <3

Igår var jeg og mamma ute og handlet masse småting og det siste av utstyr til den lille…. <3 Hadde jo ikke noe særlig kjøpt inn bortsett fra de store tingene,som ble henta forrige lørdag,så vi fikk jammen med oss mye! :) Vi dro på sparkjøp,kid og princess! Og herlighet,på princess hadde de jo 40% på hele butikken,så gjett om vi fikk mye for pengene!! 😀 Her er hva som ble kjøpt inn: * 1 blondebody
* Dundyne til vogna
* 2 stk tisselaken
* 2 pk/12 stk gassbleier
* 1 pk/4 stk flanellbleier
* 2 pk ammeinnlegg i ull
* 2 stk flanellslaken
* 2 stk jerseylaken til vogna
* 1 stk helseteppe
* 1 stk sengesett til senga
* 2 pk/12 stk gasskluter
* 1 stk sengesett til vogna
* Himmel til senga
* Sengekant

…ALT dette til rett over 1000,-!!! 😀 Jeg er SÅ fornøyd!! Nå er det bare senga,stellebordet og badebalja som snart skal hentes,så er alt i hus! Herlig! <3 Må innrømme at det hjalp med den shoppe-dagen igår... Nå føles det hele litt mer virkelig! 😀 (Jeg som enda ikke har skjønt helt hva som skal skje…)

Stakk innom europris på veien hjem også,for å kjøpe nye klesklyper til babytøy-vasken (mammas tips,så alt er flunkende rent til tøyet skal henges på tørk),så nå er alt klart til å starte på det! Kan tro jeg gleder meg!! Skal først gå gjennom alt for å få en oversikt over hva slags str det er i hva av plaggene,så er det bare å hive seg løs på tøyvasken! 😀 Gleder meg så til å ta fatt i de små klærne og legge de på plass i kommoden… <3 Og så må jeg jo vise vogna som vi er så stolte eiere av… Den står i stua,og snart skal den gjøres klar med saueskinn og nydelig sengetøy/dynetrekk <3

Helt forelska i den vogna her!! <3

Fine bilstolen <3

Føles utrolig deilig å ha det meste i hus! Gleder meg til å klargjøre alt… Gøy å ha noe å gjøre nå i ventetiden frem til den lille kommer til oss!! <3  

Elsker deg så ubeskrivelig masse,verdens beste!!! <3

Babyshower <3

Idag hadde verdens beste Tina planlagt «dagen min»… Og jeg skal love deg at den var bra gjennomført fra punkt til prikke!

34 + 3 uker – Status rapport <3

(Synes Jinah lager så fine status-rapporter i svangerskapet og jeg har fått lov å «låne» av henne! Sjekk ut bloggen hennes: www.jinah.blogg.no

 
MIN STATUS RAPPORT!!

34 uker <3

34 uker

Week34_19779.jpg
Fra 34 uker og 0 dager til 34 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2300 g
CRL: 30 cm
Full lengde: 41 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 32 uker gammelt. Nå flyter det ikke lenger, men hviler i livmoren.

Øynene åpnes når fosteret er våkent, og lukkes når det sover. Øyefargen er vanligvis blå uansett hva som blir den endelige fargen fordi pigmenteringen ikke er ferdig ennå. Endelig utvikling av øyefarge krever at øyet blir utsatt for lys, og det kan ta flere uker etter fødselen før barnet får sin endelige øyefarge. Fingerneglene begynner nå å bli så lange at fosteret kan klore seg selv.

TIL MOR

Hva kroppen din viser deg!

Kanskje føles kroppen din periodevis tung nå. Noen føler seg ukomfortable med denne «rare» og uvante kvinnekroppen. Andre er fortrolige med den og viser magen stolt frem med trange klær og kjærlige klapp. De riktig strutter. Hvordan er det med deg? Det er en stor investering som ligger i alle disse ukene du har bak deg! Du gjør en flott jobb og det gjør kroppen din også.

Merker du at magen plutselig blir helt hard eller stram er dette helt normalt. Det som nå skjer er at livmormuskelen strammer seg og forbereder seg til jobben den skal gjøre. Disse sammentrekningene varer som oftest bare noen sekunder og kalles kynnere eller falske rier. (På fagspråket heter de Braxton Hicks kontraksjoner. Kontraksjon betyr sammentrekning.)

Kanskje har du også oppdaget at det kommer litt væske ut av brystene. Hormonene får brystene dine til å svulme opp og fylles med melk. Er det ikke flott at kroppen viser deg at den er i rute? Den gjør seg klar til de nye oppgavene som venter den. Den er til og med så «klok» at den kan produsere spesiallaget melk! Kvinner som føder barna sine før termindato (prematurt) produserer nemlig morsmelk tilpasset barnets alder. Men ? visste du at de samme hormonene som påvirker dine bryst, også påvirker barnets brystkjertler. De svulmer også opp. Noen ganger kommer det til og med litt væske ut av nyfødte barns bryst. Den kalles «heksemelk» og har fascinert mange opp gjennom tidene.


TIL FAR: Nå bør alt være i hus

Fødselen er ikke veldig langt unna. Du tenker kanskje at det fortsatt er lenge til ? tross alt. Men dere går inn i en tid hvor partneren din blir vesentlig større, er mindre mobil og trolig ikke orker like mye som før. Da er det tid for å sørge for at alt som skal være på plass før fødselen, er i hus.

Hva man trenger er, selvfølgelig individuelt. Noe avhenger av årstiden, noe av boligforhold, noe er personlig og noe avhenger også av barnets behov. Uansett kan det være fornuftig å skrive en huskeliste, krysse av etter hvert og sørge for at det som er glemt eller utsatt, kommer på plass.

Det dere helt sikkert trenger fra dag én er: vogn med regntrekk og myggnett, bilsete (om dere har bil), seng, dyne, sengesett, teppe til vogna, stelleplass, rikelig med klær (innetøy, utetøy og nattøy), bleier, badebalje, vaskekluter, salve og ammeinnlegg i ull.

Det dere kanskje vil trenge ? nå eller etter hvert ? er: vippestol, stellepute, stellebag, babypose (om barnet blir født på vinteren), reiseseng, smokker, smikker, babycall, flasker (dersom det oppstår problemer med ammingen) og brystpumpe (om dere planlegger barnevakt).

Listen er lang, og unngå for all del å måtte bruke de siste dagene i svangerskapet til å haste rundt og gjøre innkjøp i siste liten. Det kan bli både dyrt og slitsomt.

Et lite opphold på barsel

Da var det min tur med et par dagers opphold på barsel… Ble lagt inn fra mandag til onsdag for blodtrykksmåling/blodprøver. Vipper «på grensa» til å utvikle svangerskapsforgiftning. Sliter med høyt blodtrykk og slikt… Greit med en sjekk,så heretter blir det hyppige kontroller fremover om dette fortsetter slik. Var nede idag og skal ned på mandag igjen. Syns det er utrolig betryggende at de passer så godt på meg og lille! :) Og er himla glad for at jeg er såpass langt på vei som jeg er! :) (Snart 34 uker)

Var UTROLIG rart å ligge der nede… Er jo vant med sykehus,men dette var HELT nytt! 😛 Det å høre barneskrik,se de små bli trillet av stolte foreldre rundt omkring i gangene og vite at snart er det OSS som går der…. Sprøtt!! 😀
Utrolig rar følelse… :)
Er enda ikke noe særlig i form,så blir jo spennende å se hvordan dette går fremover…

I morra skal vi ihvertfall hente barneutstyret! Vogna,bilsetet (og kanskje senga). Herremin å sprøtt… Gleder meg veldig! Har lenge snakket om når vi bør hente det. Veldig delte meninger om det fra andre,men nå som formen er så svingende og slikt.så er det ingen tvil! Må bare få det i hus slik at alt er klart hvis det skulle skje noe før… Man vet jo aldri… :)
 

Navnebetydninger :)

Litt gøy å vite betydningene av navn som er en nært og kjært… Testa ut mitt og min kjæres :) Dette kommer jeg også til å gjøre med navneforslagene som vi står overfor her,til den lille skatten vår… :) <3

JentenavnTrine

Betydning: Ren (evt. begge to, navneinnvielse, tortur)


Forklaring
: Jentenavnet er en dansk kortform av Katrine, som er en variant av Katarina, som kommer (opprinnelig) fra det greske navnet Aikaterine med en noe usikker forklaring som kan være «navneinnvielse», «begge to» eller til og med «tortur». Romerne endret betydningen til at navnet stammet fra det greske ordet «katharos» som betyr «ren».

GuttenavnTerje

Betydning: Guden Tors spyd/tordenspyd


Forklaring
: Guttenavnet er en nyere variant av Torgeir som består av navnedelene tor og geir, hvor tor er utledet av det norrøne navnet Thórr som betyr «torden», mens geir er en nyere versjon av Geirr, som er et gammelt norrønt navn som betyr «spyd».

32 uker <3

Sier det igjen… Tiden går så fort!!
Nå er det bare 8 uker igjen til termin… 8 uker!? Hjelpes! 😀 Men fy så gøy og spennende…

Helga som har vært,har vært superkos og avslappende! Formen har vært helt grei,så vi har fått kost oss masse! Fredagen var det god mat og film som stod på menyen. En film jeg endelig har fått tak i på dvd,og ikke sett på maaange år! Kunne se den om og om igjen da jeg var yngre. «When a man loves a woman» med Meg Ryan og Andy Garcia. Den er absolutt til å anbefale til dere som ikke har sett den!! :) Terje hadde utrolig nok verken hørt om eller sett den,noe som alltid er stas for min del (for han har jo sett alt!)… Ble godt mottatt der og 😉


Lørdagen tok vi oss turen til byen. Kikka litt rundt,spiste is og koste oss. Deilig med slike dager! :) Ble bare hjemmekveld på lørdag også,noe som føltes temmelig digg,for jeg merker energien ikke er heeelt på topp for tiden…
Søndag var det familiemiddag hos foreldrene til Terje med hele bunten. Alltid koselig det! :) Skikkelig koselig og avslappende helg på oss… Det liker vi nå for tiden! :)

Igår var det tid for kontroll på sykehuset/føden igjen. Spennende som alltid! :) Må si at jeg har vært utrolig heldig med legene der nede. Skal lete lenge etter mer fantastiske folk/leger med så stor omtanke enn de der! Så godt å føle seg så trygg og ivaretatt :) Nå blir det kontroller hver 14. dag fremover. Det betyr virkelig at det nærmer seg gitt!! Så sprøtt… Gleder oss vannvittig,selv om det er en smule nervepirrende tid i møte også 😉 Slik er det jo med alt som er nytt 😀

Er sykemeldt resten av tiden mot permisjonen nå… (Noe som også er tegn på at det nærmer seg!)
Er ikke i den beste formen for tiden,så får lytte til kroppen nå,og bare kose meg så godt jeg kan resten av tiden mot fødselen <3 Skal virkelig prøve og nyte det! <3
Må innrømme at jeg savner jobben og alle de herlige kollegaene allerede! <3 Men de blir ikke kvitt meg så lett... Jeg MÅ ha meg en tur ut der med jevne mellomrom for å hilse på! Og jeg har fått møteplikt en gang i uka når den lille kommer... Hehe! Maskotten deres! <3 :D Vel… Nå er det kvelden her. Jeg er dausliten,og jeg har jammen meg ikke gjort stort idag! Skal ta med meg Sussi´n vår og kosemose henne før jeg slukner :)

Nattinatt,dere skjønne… :)